Otevírá nové rámařství Rámuji.cz

V Říčanech otevírá nové rámářství Rámuji.cz. Od 15. května roku 2024 bude otevřeno nové rámařství historika a znalce umění Ondřeje Slaniny a truhláře Jiřího Mikeše. Bude se specializovat na tvorbu nových dřevěných rámů z kvalitních dřev, paspartování obrazů a grafik, ale i výměnu rámů u stávajících obrazů a poradenství.

Canaletto v odpovídajícím dobovém rámu

Canaletto v odpovídajícím dobovém rámu

Nově otevřené rámařství v Říčanech Rámuji.cz historika umění a odhadce Ondřeje Slaniny a rámaře Jiřího Mikeše v sobě spojuje tradice v řemesle a intelektu. Praděda Ondřeje Havel Slanina měl rámařství a sklenářství již v období První republiky v Praze na dnešním náměstí Jiřího z Poděbrad. Ondřej Slanina je v současnosti členem Komory soudních znalců ČR – sekce movité věci v Praze a má za sebou pětadvacetiletou kariéru v oboru výtvarného umění a starožitností jako konzultant v prestižních aukčních síních (aukční dům a galerie Ustar , Historický nábytek a restaurování Dostál v ulici V Jirchářích v Praze, Antik v Dlouhé atd.) a odhadce pro soukromou (ministr zahraničí Karel Schwarzenberg) i státní klientelu (Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových). Vystudoval dějiny umění na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy, absolvoval stáže na Technische Universität Dresden v Německu  a Universita degli studi di Perugia v Itálii. V současnosti dokončuje PhD. na University of Bern ve Švýcarsku. Jiří Mikeš rámování studoval na truhlářské škole a je dlouholetým a úspěšným truhlářem. Oba mají hluboké znalosti o dřevě. Ondřej Slanina napsal o exotických dřevinách užívaných v uměleckém řemesle ceněnou publikaci Slovník exotických materiálů používaných v uměleckém řemesle, které se jen v tištěné podobě prodalo 2500 výtisků a je stále k dispozici jako e-kniha.

obalka slovnik

Rámařství v Říčanech ,,Rámuji.cz“ nabízí ručně vyráběné rámy:

 

Rámuji.cz se specializuje na rámování na míru zhotovených dřevěných rámů pro nová umělecká díla.

Přerámování nevhodně zarámovaných obrazů z důvodu dobové nevhodnosti.

Přerámování nevhodně zarámovaných obrazů z důvodu estetické nevhodnosti.

 

Portrét Krista z peří kolibříků a papoušků pochází z dílny Juana Baptisty Cuirise v mexickém Michoacánu z období 1550 – 1580.

Portrét Krista z peří kolibříků a papoušků pochází z dílny Juana Baptisty Cuirise v mexickém Michoacánu z období 1550 – 1580.

Rámařství v Říčanech ,,Rámuji.cz“ nabízí konzultace a odhady:

 

Po domluvě a na základě předchozí komunikace vám na kontaktních údajích poradí, jak postupovat v případě poškození rámu a nabídnou řešení. Nabízí také odhady a poradenství soudního znalce pro Vaše obrazy, celé sbírky nebo pozůstalosti. Ondřej Slanina je členem Komory soudních znalců České republiky – sekce movité věci. Mimochodem toto je jediný projekt na českém trhu, kde vidíte konkrétní osoby.

Rámy z 19. století na obraze mistra Caspara Davida Friedricha v Berlíně

Rámy z 19. století na obraze mistra Caspara Davida Friedricha v Berlíně

Pro koho jsou služby Rámuji.cz určeny?
Pro majitele obrazů, sběratele, obchodníky s uměním, aukční domy, starožitníky, galeristy, investiční fondy, kurátory, kastelány, diecéze, kláštery, městské samosprávy, muzea.

KONTAKTY:

telefon……………………………….. Po- Pá 10:00 – 18:00 ………721 761 179 – Ondřej Slanina

 

osobně………………………………….na adrese Politických vězňů 1233, Říčany, 25101 (areál za Finančním úřadem. Parkování na vyžádání telefonicky na čísle 721761179)

 Aktuální otevírací doba             středa:      15:00 – 23:00

po domluvě

 

podívejte na e-shop: Rámy a služby Rámuji.cz | Charon media

Přidat komentář